Александър Везенков беше най-резултатен по време на мача с 25 точки и овладяни

...
Александър Везенков беше най-резултатен по време на мача с 25 точки и овладяни
Коментари Харесай

България загуби в първи си мач на Европейското по баскетбол

Александър Везенков беше най-резултатен по време на мача с 25 точки и овладяни 11 битки под коша

Баскетболистите на България отстъпиха на международния първенец Испания с 87:114 (17:28, 18:29,  31:32, 21:25) в първия мач на европейското състезание в Тбилиси, оповестява.

Барчовски стартира с Дий Бост, Станимир Маринов, Иван Алипиев, Александър Везенков и Емил Стоилов.

Центърът Стоилов означи първия панер на Евробаскет 2022. Българите бяха равностойни единствено в първата половина на откриващата четвърт и даже поведоха с 5:2 точки след тройка на Маринов. Постепенно испанците взеха преднина, съумяха да обезвреждат звездата ни Везенков и се възползваха от няколко несполучливи стрелби на националите ни. Разликата стигна до 20:9 за състава на Серджо Скариоло. Нашите я понижиха, само че частта приключи 28:17 за Испания. Почивката пристигна при 57:35 за иберийците.

В третата четвърт се разигра Павлин Иванов, който наниза 13 точки. В последната дуелът се доиграваше, само че националите още веднъж играха едва в отбрана.

Александър Везенков приключи с „ дабъл-дабъл “ като означи 25 точки и овладя 11 битки под кошовете за 35 минути игра. Иванов добави 16 точки, а Чавдар Костов се отличи с 13.

 Чавдар Костов се пробва да спре звездата на Испания Уили Ернангомес.

За Испания Лоренцо Браун реализира 17 точки и направи 5 асистенции, а Уили Ернангомес записа 16 точки и 6 битки.

Следващият мач на България е в събота от 17:15 часа против състава на Турция. В група „ А “ са още домакините от Грузия, Белгия и Черна гора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР